De Marslanding in augmented reality

Eerder schreef ik al over een app die je de ruimte in schoot en op de maan liet landen. Dit is een ander soort van virtuele realiteit. In een ander artikel heb ik het gebruik van virtuele bureaubladen uitgelegd. Onlangs verscheen er weer een mooi augmented reality (AR) app voor Android (en iPhone) smartphones. Lockdown of niet, we gaan naar Mars!

Waarheidsgetrouwe beleving met AR van het Smithsonian

En weer heeft het Smithsonian een schitterende app gemaakt voor de smartphone. De Smithsonian Institution is een Amerikaans onderwijs- en onderzoeksinstituut met bijbehorend museumcomplex. Het grootste deel van de faciliteiten is gevestigd in Washington D.C.

De app heet Mission to Mars AR en is te vinden in de app store van Google. Na installatie open je de app. Een van de functies is het open van een portal. Doe dit in een ruimte die groot genoeg is, of buiten. Heb je de portal gemaakt, stap er dan in. Je bent dan op Mars.

Selecteer de portal to Mars
Stap in de portal naar Mars

Eenmaal in de portal kan je om je heen kijken op de landingsplaats van de Rover. Neem gerust je tijd. Op Mars hebben ze geen avondklok. De app kent nog veel meer wetenswaardigheden. Probeer maar eens uit. Wil je zelf met een Rover rijden? Ook die optie zit in de app.

Je kan dan een Rover op maat maken en daarmee in je eigen omgeving rijden. Doe je wel voorzichtig. Die dingen schijnen nogal duur te zijn. Veel plezier met de app. Volgende keer weer wat meer aardse apps voor de smartphone.