Kadaza, een goed begin is het halve werk

De wat geoefende internetgebruiker zal ze al wat vaker gebruiken, snelkoppelingen naar websites, ook wel hyperlinks genoemd. Deze worden gebruikt om favoriete websites makkelijker te kunnen oproepen zonder steeds het internetadres (URL) in te hoeven typen. Toen was daar ineens Kadaza, een goed begin is het halve werk.

Startpagina

Eerst was er ooit de website Startpagina. De pagina die het eerst verschijnt als we onze internetbrowser starten, noemen we de startpagina (homepage). Deze kan je zelf instellen. Ik vertel je straks hoe je dat doet.

De website Startpagina

De bedenkers van de website Startpagina sprongen daar handig op in. De pagina geeft toegang tot vele websites die per categorie werden ingedeeld. De snelkoppelingen naar de sites werden aangegeven met tekst links. De website is nu zo uitgebreid dat het wat onoverzichtelijk begint te worden. Ondanks dat er een prima zoekfunctie is ingebouwd. Dat is nu allemaal ingehaald door de actualiteit. Veel internetgebruikers, en wellicht ook jezelf, vinden het aantrekkelijker wanneer er afbeeldingen worden gebruikt. En daar zijn de makers van Kadaza op ingesprongen.

Kadaza, een goed begin is het halve werk

De website Kadaza

De beginpagina van Kadaza oogt frisser, maar dat is mijn persoonlijke mening. De meest gebruikte website vind je in het Home blok. Daaronder staan de categorieën. Klik je op het pijltje rechts van zo’n categorie dan opent weer een blok met afbeelding links. Om de categorie te sluiten klik je weer op de naam van de categorie aan de linkerkant.

Het Kadaza keuze menu

Onderstaande video laat meer mogelijkheden en instellingen zien.

Kadaza instellen als startpagina in Chrome

Het instellen van Kadaza als startpagina in Chrome wordt duidelijk uitgelegd in onderstaande video.