Favoriete winkel heeft geen app? Zo los je dat op

In nieuwsbrief 13 heb ik het al gehad over de mogelijkheid om icoontjes van apps op je Android telefoon in mapjes te zetten. Gemist? Volg dan deze link. Op dit ogenblik bevat de Google Playstore meer dan 3 miljoen apps. Maar niet iedere ondernemer met een website zal het geld kunnen of willen uitgeven om een app te laten ontwikkelen. Maar daar kunnen we bij helpen.

Wil je een website als link op je smartphone zetten dan volg je de volgende stappen. Open je browser op je smartphone. In veel gevallen zal dat Chrome zijn. Ga naar de website die je als link wilt hebben. Ik neem als voorbeeld de website van winkelketen Toolstation. We gaan dus naar www.toolstation.nl (of naar de door jou gekozen winkel zonder app). Dat ziet er dus zo uit:

De truc zit ‘m in de drie puntjes rechtsboven in je scherm. Klik daar maar eens op, dan verschijnen de volgende opties. De optie die we nodig hebben heb ik al aangegeven voor de duidelijkheid. Het is de optie ’toevoegen aan startscherm’. Die kies je dus.

Pas de naam aan

We zijn er bijna. Een onhebbelijkheid van pictogrammen is dat ze vaak een lange naam hebben. Dat willen we natuurlijk niet. Haal dus de naam in dit venster helemaal weg. Tik nu alleen de naam van de winkel. In dit geval dus ‘Toolstation’. Dat maakt het overzichtelijker.

Druk nu twee keer op toevoegen en je pictogram staat op het startscherm van je smartphone. Handig nietwaar? Als je er op klikt ga je direct naar de website van je keuze.