Geen geloof, toch een bijbel

In de vorige nieuwsbrief heb ik verteld dat ook ik meer gebruik zal gaan maken van bestaande informatie bronnen. De eerste die ik voorstelde was Steffie. Nu is het de beurt aan iemand waarvoor ik diepe bewondering heb, ik stel je voor aan Menno Schoone.

Hoe klim je uit een diep dal?

Als je een oplossing voor een Windows probleem op internet zoekt, is de kans groot dat de naam SchoonePC opduikt. Dat is niet zo vreemd als je je wat verdiept in Menno Schoone. Tijdens zijn studie wordt Schoone getroffen door een ernstige darmziekte. Ziekenhuis opname is het resultaat. De toekomst ziet er somber uit. Hoe hij hieruit is gekomen en tot de start van zijn nu zeer succesvolle website kwam verteld hij in deze indrukwekkende video. Want wie kan het verhaal beter vertellen dan Schoone zelf?

Van flipover naar gelikte video

Naast de website begint Schoone ook met een nieuwsbrief en daarbij behorende video’s. Gebruikt hij eerst nog een flipover, nu zijn de video’s zeer professioneel en zien er gelikt uit. Maar belangrijker dan het uiterlijk is de content. Zijn kennis over Windows 10 is ongekend. Bij iedere wijziging aan Microsoft’s operating systeem verschijnen er artikelen op de website en zijn er video’s met de nodige uitleg. En eens in de zoveel tijd is daar de Computerbijbel. Een serie indrukwekkende boeken vol wetenswaardigheden. Zojuist is de laatste verschenen, naar aanleiding van de Oktober update van Windows 10. De introductie wordt vooraf gegaan door een van zijn video’s.

Inmiddels prijkt ook dat boek -ik heb er meerdere van zijn hand- op mijn boekenplank. Ik kon het niet nalaten om hem te mailen om mijn bewondering voor zijn diepgaande kennis uit te spreken. Per omgaande mail ontving ik een bedankmail.

Wat Schoone’s boeken zo bijzonder maakt, het is in begrijpelijke taal geschreven zodat zowel een beginnende leek als een specialist er mee uit de voeten kan. Ik kan je dan ook niet anders dan aanraden om zijn website eens te bezoeken. Bekijk ook zijn video’s op zijn YouTube kanaal.
En als je jezelf met de feestdagen op komst eens écht wil verwennen… koop dan zijn boek!