Handige computer tips #1

Surfend over het internet en scrollen door Social Media leren je vaak heel veel tips over computer gebruik. Sommige bekend, andere compleet nieuw. Zo aan het begin van het nieuwe jaar zal ik er een aantal delen met je. Altijd leuk spelen tijdens zo’n lockdown.

Onderhoud

De ingebouwde antivirus in Windows 10, de Microsoft Defender, scoort al tijden hoog in de rankings. Maar wat niet veel mensen weten (ik beken, ik ook niet) is dat er ook een programma in Windows zit om Malware op te sporen. Daar gebruik ik nu nog steeds de gratis versie van Malwarebytes voor.
De Malware Removal tool start je door de volgende actie:

Houd de Windows toets ingedrukt en druk op R.
Het volgende scherm verschijnt. Tik in de balk MRT en druk op enter.

Sta toe dat de app wijzigingen aanbrengt. Er volgt een scherm met wat meer informatie.

Klik op volgende om de scan opties te kunnen kiezen.

Laat het programma lopen.

Een pagina vol gereedschappen

PDF bewerken, video van Facebook downloaden, maak een GIF van video en meer
Dat alles is te vinden op de site TINYWOW

Gebruik AI voor het juiste formaat foto op de Socials

Er komen steeds meer websites die gebruik maken van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence of AI)

Plaats je veel foto’s op Social Media dan worstel je mogelijk wel eens met de vraag, “in welk formaat moet dat eigenlijk?”.
Upload je foto even naar Pixelhunter en je hebt de keuze uit 120 formaten, verdeeld over de verschillende Social Media kanalen. Je kunt zelfs kiezen uit ‘simpel’ of ‘uitgebreid’

Opmaak in Word verwijderen

Een Word document dat door overmatig gebruik van opmaak slecht te lezen omzetten in platte tekst? Dat gaat sneller dan je denkt. Selecteer de tekst, houd de CTRL toets vast en klik op de spatiebalk. Handig of niet?

Zo maak je snel een meme

Voor de mensen die niet weten wat een meme is. Zelfs al ben je de term meme nog nooit tegen gekomen, je bent er ongetwijfeld mee in aanraking geweest. Zie je bijvoorbeeld iemand een bepaald plaatje (vaak voorzien van tekst) delen via een website of social media, en heb je dat vervolgens weer met jouw vrienden gedeeld, omdat het zo herkenbaar of grappig is? Nou, dat is er één!

Op de site Make a meme vind je alles om snel een meme te maken. Leef je uit.

Hier laat ik het even bij. Leuk? Wil je meer? Laat het even weten in een mailtje of een persoonlijk berichtje.