Laat je tekening dansen

Nog een toepassing die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence of AI). Met deze site kan je kinderen even bezig houden. Maar zelf ga je dit ook leuk vinden, geloof me. En nu, laat je tekening dansen

Teken een poppetje

Vraag je zoon of dochter om een poppetje te tekenen. Op een A4 bijvoorbeeld. Het gaat alleen om een poppetje, verder geen fratsen. Zorg dat er duidelijke armen en benen zijn zoals op het voorbeeld hierboven.

Maak een duidelijke foto van het poppetje en zet dat op de computer. (Je kan het ook op je smartphone laten staan, maar op de computer is het leuker). Heb je een duidelijke foto gemaakt?
Mooi, dan gaan we aan de slag met AI. Surf in je browser op computer of smartphone naar sketch.metademolab.com en laat je tekening dansen.

De instructies staan in het Engels. Ik zal ze voor het gemak vertalen.

EEN TEKENING UPLOADEN
Upload een tekening van EEN personage, waarbij de armen en benen het lichaam niet overlappen

CHECKLIST
Zorg ervoor dat het personage op een wit stuk papier is getekend zonder lijnen, kreukels of tranen.
Zorg dat de tekening goed verlicht is. Om schaduwen te minimaliseren, houdt u de camera verder weg en zoomt u in op de tekening.
Voeg geen identificeerbare informatie, aanstootgevende inhoud of tekeningen toe die inbreuk maken op de auteursrechten van anderen.

Vind je het lastig om een eigen foto te uploaden, kan je ook gebruik maken van de voorbeelden. Die staan in het vak met de instructies onderaan. Klik op een afbeelding of upload je eigen foto.
Maak het selectie nu passend voor je afbeelding. Het poppetje moet vrijstaand zijn. Klik nu op ‘next’
Bij het volgende scherm weer op ‘next’ drukken.

Nu krijg je een scherm waar de ‘gewrichten’ op zichtbaar zijn. In de meeste gevallen staan deze al goed ingetekend. Het ziet er uit als onderstaand.
Klik weer op ‘next’

En voilà, je gekozen tekening komt tot leven. In het selectie scherm heb je de keuze uit verschillende bewegingen. Probeer ze maar uit en laat je tekening dansen.