Met Google Foto onscherpe foto’s verwijderen

Google blijft de app Google Foto verbeteren. Na de aankondiging dat per 1 juni de geuploade foto’s van de Google Drive opslag zullen gaan meetellen, heeft Google niet stilgezeten. De app krijgt een tool om onscherpe foto’s, screenshots, foto’s van andere apps en grote video’s te verwijderen.

High Quality opslag gaat Storage Saver heten

Er zijn twee opties om foto’s op te slaan. In origineel formaat (dit ging al van de opslagruimte af) en de high quality opslag. Deze laatste comprimeert de foto’s wat, maar was onbeperkt. De foto’s gingen dus niet van de Google Drive opslag af. Google gaat de high quality opslag hernoemen. Deze gaat in het vervolg storage saver heten. Foto’s die voor 1 juni naar Google Foto zijn geüpload blijven staan en tellen niet mee voor de Google Drive opslag. Heb je veel foto’s op je computer en maak je nog geen gebruik van Google Foto? Dan is het advies om voor 1 juni je foto’s te uploaden in high quality formaat. Meer info over Google Foto vind je in de artikelen Google Photo – Installatie en Google Photo – Foto’s

‘Rotzooi’ opruimen

Google Foto krijgt tool voor verwijderen onscherpe foto’s. De Foto’s-app krijgt binnenkort de mogelijkheid om ongewenste foto’s te verwijderen. Gebruikers kunnen kiezen of ze grote video’s, onscherpe afbeeldingen, screenshots of afbeeldingen van ‘andere apps’ willen verwijderen. Binnen deze vier categorieën krijgt de gebruiker alle afbeeldingen te zien die volgens Google binnen deze categorie vallen. Ook krijg je dan te zien om hoeveel afbeeldingen het gaat en hoeveel opslag ze in gebruik nemen. Je kan er voor kiezen om alle, of een selectie binnen deze categorie te verwijderen.

Een andere handige nieuwe feature is dat Google Foto een schatting gaat geven van de nog beschikbare ruimte. Google verwacht dat ruim tachtig procent van alle gebruikers drie jaar vooruit kan met de 15GB gratis opslag in Google Drive. Zodra deze capaciteit bijna vol is, krijgen gebruikers een appnotificatie en e-mail. Google Foto krijgt tool voor verwijderen onscherpe foto’s, ik vind het een mooie uitbreiding.

Banner foto: FOX via Pexels