Mijn systeem is zo traag

Langzaam maar zeker sluipt het er in.Vervuiling van het systeem dat invloed heeft op de snelheid. Ben je vertrouwd met het installeren en de-installeren van programma´s lees dan gerust verder. Zo niet, neem contact met me op.

Om de eerste stappen naar een schoon systeem te maken gebruik ik twee programma´s CCleaner en Malwarebytes.
CCleaner ruimt achtergebleven rotzooi op die zich in de loop van de tijd heeft verzameld. Wijzig niets aan de instellingen zonder dat je weet wat je doet! Malwarebytes ruimt malware op. Malware is net zo vervelend als een virus. De meeste standaard antivirusprogramma´s zullen echter niet altijd malware herkennen. Na gebruik van beide programma´s raad ik je aan deze weer te verwijderen op de juiste manier. Doe je dat niet dan zullen beide programma´s je blijven pesten met popup vensters om je te bewegen meer onderdelen te kopen.

Bij oudere systemen kan het ook verstandig zijn om een SSD te (laten) installeren. Een SSD is een harde schijf zonder bewegende delen. Een schoon systeem met SSD zal binnen 15 seconden opstarten. De prijzen van SSD zijn ondertussen gezakt naar enkele tientjes, dus dat is het overwegen waard.