Nieuwsbrief, nog actueel?

De laatste nieuwsbrief die ik stuurde was in maart van dit jaar. Er is in de tussentijd veel gebeurd. Om maar direct met de deur in huis te vallen, dit zal de laatste nieuwsbrief zijn. Niet dat ik geen hints en tips meer wil geven, maar het is dubbelop. En daar is het te druk voor momenteel.

Volop veranderingen

Zoals sommigen van jullie weten, ben ik naast het runnen van PC Privé Support ook assistent systeembeheerder bij Stichting AAP. Ooit binnengehaald via uitzendbureau ADECCO om de vakantie van de vaste systeembeheerder te dekken. Dat klikte zo goed dat ik er onlangs al acht jaar werk. Met veel plezier kan ik wel zeggen.

Tijdens de corona crisis werd ook bij AAP het vanuit huis werken ingevoerd. Waren eerder werkgevers huiverig om dit in te voeren, door de corona werd dit besluit versneld genomen. Alles voor de veiligheid van mensen en in ons geval, de dieren. Begin dit jaar veranderde er veel.
In maart ging AAP over van werken op eigen servers naar de cloud oplossingen van Microsoft. Dat was zo’n ingrijpende toestand dat het een van de grootste IT projecten sinds lange tijd werd. Na wat gesprekken gevoerd te hebben, werd mijn werk via het uitzendbureau beëindigd. AAP besloot me, in goed overleg met ADECCO in te huren als ZZP’er. Gevolg was dat ik me met hart en ziel kon inzetten voor het project. Besloten werd dat ik, in plaats van de twee dagdelen die ik via het uitzendbureau werkte, me de hele week zou gaan inzetten voor de organisatie. Deels vanuit huis, deels op locatie op het hoofdkantoor op de Kemphaan.

De dagen dat ik voor AAP in Almere ben, zijn prima in te plannen voor werkzaamheden bij klanten thuis. Een prima combinatie is geboren.

Het einde van een werkzaam leven?

Dan wordt het 15 september 2023. Met mijn 66 jaar en tien maanden is mijn werkzaam leven over en mag ik ‘genieten’ van AOW en pensioen. Maar is dat ook zo?
Om de dooie dood niet… ik vind mijn werk nog veel te leuk. Ben niet in dienst van AAP als werknemer en kan als ZZP’er dus gewoon door blijven werken. Daarbij, ik hou niet van stil zitten en heb een bloedhekel aan geraniums dus ga daar ook nog niet achter zitten!

Maar… de nieuwsbrief?

Kortom, het is nog steeds heerlijk druk. Ooit begon ik een nieuwsbrief. Dat was toen erg in en iedere zichzelf respecterende ondernemer had er wel een. Van het begin af aan heb ik al aangegeven dat de nieuwsbrief alleen uit zou komen als er iets te melden was. Zelf heb ik een hekel aan nieuwsbrieven in de mail, alleen omdat dat zo afgesproken is. Vaak vol reclame en maar heel weinig nieuws. Daar pas ik voor.

De inhoud van de nieuwsbrieven bestaan voornamelijk uit tips uit voor jullie gelezen vakbladen en eigen artikelen die gelinkt worden vanaf de website. Dubbel werk dus eigenlijk. En die drempel wordt steeds hoger. Ik blijf het leuk vinden om mensen te informeren om ze meer plezier te gunnen in het gebruik van de computer en internet. Hoewel de nieuwsbrief zal stoppen, komt de nadruk te liggen op berichten op Facebook. Voor mensen die dat Facebook verafschuwen, de artikelen zoals deze, worden vanaf nu vaker gepubliceerd op mijn website onder het menu item ‘Artikelen’. Je kan dus op eigen gelegenheid daar naar toe gaan om te kijken of er nieuws is. Zet de link https://pcprivesupport.nl/blog in je favorieten. Er zijn 113 mensen geabonneerd op de nieuwsbrief. Dank daarvoor. Wat ik nog kan aanbieden is het plaatsen van een plugin op de website zodat je je daar kan aanmelden om een seintje te krijgen wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. Mocht daar behoefte aan zijn, laat het me gerust weten.