Overheid start campagne ‘Senioren en Veiligheid’

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

De overheid start 1 september met een nieuwe campagne die ouderen moet waarschuwen voor pinfraude, phising, Whatsappfraude en andere babbeltrucs. De campagne gaat “Senioren en Veiligheid” heten en zal een maand duren.

De genoemde vormen van criminaliteit zijn de meeste waar vooral ouderen mee te maken krijgen en slachtoffer van worden. Wekelijks zal er één van de onderwerpen centraal staan. De ouderen worden gewaarschuwd door een wekelijks filmpje. Hoofdrolspeler in de filmpjes is de acteur en ambassadeur van de campagne Kees Hulst, bekend van ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’. Ook zal er elke dinsdag om 10:30 uur een webinar plaatsvinden op de site maakhetzeniettemakkelijk.nl. Presentatie van het webinar is in handen van Catherine Keyl.

“Hoewel de campagne specifiek gericht is op ouderen, kan deze ook behulpzaam zijn bij bijvoorbeeld het bespreekbaar maken van de risico’s met en bieden van hulp door onder andere (klein)kinderen en buren. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat criminaliteit niet loont.”

Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid