Partners – Attingo Data Recovery

In de snel veranderende wereld van de computers kan je niet alles weten. Vandaar dat veel computerhulpdiensten werken met een specialisten netwerk. Zo ook PC Prive Support. De eerste partij die ik aan je wil voorstellen zijn de dataherstel specialisten van Attingo Data Recovery dat gevestigd is in Nieuw-Vennep.

De samenwerking bestaat al geruime tijd. Tijdens een kennismaking met Managing Director Robbert Brans maakte Brans een opmerking die ik nooit meer vergeten ben. “Henk,” sprak hij, “maak nooit de klassieke fout om voor een klant te bepalen wat zijn data waard is.” Ik knoopte het goed in mijn oren. Toegegeven, die fout maak je snel wanneer je weet wat een dataherstel aktie kan kosten. Voor je beeldvorming, dat kan oplopen tot zo’n €1.200.

Hoe waar zijn woorden waren, realiseerde ik me toen twee praktijkgevallen zijn uitspraak bevestigde. Een jongedame was druk aan het studeren en stond op het punt haar studie af te ronden. Alle manuscripten en onderzoeken stonden op haar laptop. En die crashte. Werkelijk paniek.
Voorzichtig probeerde ik wat in mijn macht lag om de data te redden. Maar soms moet ik de poging staken om verdere schade te beperken. Zo ook in dit geval. Met toestemming van de klant haar ouders nam ik contact op met het team van Brans. Een rit naar Nieuw-Vennep volgde. Een quickscan wees uit dat er hoop was om het een en ander te redden. De herstelopdracht werd bevestigd en de specialisten gingen aan het werk.

In een daarvoor ingerichte cleanroom werden werkelijk wonderen verricht. Data die hersteld kon worden werd op een nieuwe datadrager gezet en ik kreeg het seintje, opdracht voltooid. Er was voldoende hersteld om de jongedame te laten slagen. Als ik vooraf had gedacht, “dat wordt veel te duur” was dit nooit gebeurd.

Een tweede situatie was de noodkreet van een klant betreffende een harddisk die muziekbestanden bevatte. De klant is DJ. Een aantal mixes waren al gereed voor bruiloften die al betaald waren. Nu zijn inmiddels veel van mijn bestaande klanten goede vrienden dus ik trok me dit best wel aan. Ook nu verrichtte Brans’ team wonderen. De muziekbestanden konden worden gered.

Kortom, stel jezelf eens de vraag, “wat is mijn data me waard?” Realiseer je daarbij dat het herstel van die kostbare data flink in de papieren kan lopen. Iedereen weet dat je regelmatig een backup moet maken. Maar doe je dat ook? Het is een discipline die vaak wordt vergeten.

Attingo dataherstel is gespecialiseerd in alle mogelijke datadragers. Dus ook schijven van een NAS of een SSD (ja, die kunnen ook kapot) zijn bij hen in goede handen. Overkomt je dus het bovenstaande, wat ik niet hoop, weet dan dat er een mogelijkheid is je data te redden.

Meer informatie over de diensten van Attingo vind je op hun website.