Partners – Autsiders/Computerwinkel Koudum

Een goed bezochte Friese groep op Facebook is ‘friesland sneuper’. Met meer dan 100.000 leden best een grote en succesvolle groep. Het is te vergelijken met Marktplaats. Hier viel mijn oog op een oproepje voor oude computers. Dat wakkerde mijn interesse aan.

Briljant idee

Op dat moment had ik nog wat staan en nam contact op. Het bericht was geplaatst onder de naam Autsiders door Joyce Theunisse. Online begon ik informatie te verzamelen. Joyce bleek een ondernemende jongedame te zijn met een lange staat van dienst. Door persoonlijke omstandigheden kreeg ze meer en meer het idee dat haar interesse bij autisten en de zorg lag. Ze startte Autsiders. Het lukte haar om een mooi pand op een industrieterrein aan de rand van Koudum te bemachtigen. Hier groeide haar idee uit.

Dagbesteding

Het Autsiders atelier

Het werd een dagbesteding waar mensen met autisme een plekje konden vinden. Naast diverse activiteiten kreeg het sleutelen en demonteren van computers, zowel PC’s als laptops, de overhand. De ruimte naast de werkplaats biedt alle mogelijkheden voor het geven van computer cursussen.

De gezellige kantine

De spin-off

Het project groeide hard. De volgende stap was een leer- en werkomgeving voor haar deelnemers te creëren. Dat bracht Theunisse er toe om te starten met een computerwinkel. Deze werd gevestigd in een pand aan de Hoofdstraat in het hartje van Koudum.

Joyce Theunisse in haar Computerwinkel Koudum

In de computerwinkel worden de gereviseerde computers verkocht. Het assortiment werd uitgebreid met randapparatuur en inktcartridges. Ook de diverse snoertjes en telefoon- en tablet accessoires zoals screenprotectors en hoesjes kregen eenh plekje in de schappen. Alles was gereed voor een grootse opening. En toen was daar de lockdown.

Voorzichtig proefdraaien

Heel voorzichtig kan er weer een start gemaakt worden. Op afspraak weliswaar, maar er mag weer COVID proof verkocht worden. Ook kan men in de winkel terecht voor reparaties aan laptop of PC. De winkel is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Samenwerking

Momenteel wordt er gekeken of een samenwerking tussen Computerwinkel Koudum en PC Prive Support mogelijk is. PC Prive zal dan een deel van de reparaties voor haar rekening nemen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie tijdens de openingstijden gerust contact op met de winkel via
telefoonnummer 06 431 364 55. De Facebook pagina computerskoudum wordt momenteel opgetuigd. Meer informatie over Autsiders vind je op hun website.