Partners – E-quipment B.V.

ISTORAGE DATASHUR PRO USB-STICK

De vorige keer besprak ik de werkzaamheden van Attingo datarecovery, de laatste strohalm wanneer je wordt geconfronteerd met een gecrashte harddisk, SSD of USB stick. Terloops probeerde ik je weer bewust te maken van het maken van een regelmatige backup. Op dat gebied, wanneer je het professioneel wilt aanpakken, is mijn tweede partner die ik bespreek de specialist op het gebied van data security E-quipment. Als consument zal je mogelijk niet direct gebruik gaan maken van de diensten van E-quipment, maar het is goed te weten dat het bestaat. Mogelijk maak je met deze informatie je werkgever blij.

De kracht van netwerken

Ik leerde deze oplossing kennen via gesprekken met Jan Peters, een bevlogen ondernemer die ik leerde kennen via netwerkbijeenkomsten in Almere. Overigens was Peters ook degene die me in contact bracht met Robbert Brans van Attingo. Dat is de kracht van netwerken, wie kent wie?
Terug naar Peters. Zijn bedrijf, E-quipment, is gespecialiseerd in beveiligde datadragers.

Datalek zit in een klein hoekje

Het zal je maar gebeuren, je hebt een groot bedrijf, of werkt bij een groot bedrijf, en een cruciale datadrager (vaak een USB stick) met zeer vertrouwelijke informatie raakt kwijt. In het ergste geval wordt deze buiten het bedrijfspand gevonden en liggen de gegevens letterlijk en figuurlijk op straat. Want hoe werkt zo’n stick? Je steekt de stick in een computer en voila, de gegevens scrollen over je venster. Een zeer onwenselijke situatie. Hetzelfde kan gebeuren wanneer een externe schijf met gevoelige informatie in verkeerde handen valt. Twee voorbeelden uit de praktijk.

”Het CIBG, de beheerder van het Donorregister, is twee externe harde schijven kwijt met gegevens van 6,9 miljoen donoren.” of

”Een medewerker van het Flevoziekenhuis is op het parkeerterrein een USB-stick verloren met daarop de gegevens van meer dan 4000 patiënten.”

Je ziet, een ongeluk zit in een klein hoekje

Militaire encryptie

De datadragers van E-quipment zijn hiertegen beschermd. De techiek die het bedrijf van Peters gebruikt heeft meerdere prijzen gewonnen en is door de overheid gecertificeerd. Zoals het bedrijf zelf laat weten, “Onze beveiligde opslag oplossingen kenmerken zich door hoge kwaliteit, militaire encryptie technieken en betrouwbare authenticatie middels pin of wachtwoord.” De door E-quipment te leveren datadragers zijn dan ook in gebruik bij overheden, verzekeringsmaatschappijen en politie. Geeft een idee hoe veilig deze producten zijn.

Aan deze zekerheid hangt uiteraard wel een prijskaartje. Menig consument zal denken dat de prijs te hoog is, maar dan geldt hetzelfde als ik van Brans van Attingo leerde. “Hoeveel is je data je in geld waard?” Die vraag kan alleen jij zelf beantwoorden. Wil je meer over deze producten lezen, kijk dan op E-quipment.eu

Cyber security trainingen

In de zeven jaar dat het bedrijf bestaat, heeft het zich ontpopt als een specialist op het gebied van zakelijke databeveiliging. Naast de datadragers verzorgd het bedrijf ook cyber security trainingen.
Het zal geen verrassing zijn dat ik blij en vereerd ben zo’n bedrijf binnen mijn professionele netwerk te hebben.