Steffie legt het uit

Wat me veel voldoening geeft is het uitleggen van het werken met computer of laptop. Er zijn nog steeds veel mensen, oneerbiedig digibeten genoemd -maar dat is mijn persoonlijke mening-, die niet zo handig zijn met de nieuwe technieken en mogelijkheden van internet. Inmiddels gaan de ontwikkelingen zo snel dat het vrijwel onmogelijk is geworden daar allemaal teksten voor te schrijven om het uit te leggen. Vandaar dat ik, sommige hebben het al gemerkt, steeds meer gebruik maak van de aanwezige hulpbronnen. Uiteraard let ik er daarbij wel op dat de uitleg begrijpelijk is. Aan diepgaande technische uitleg hebben jullie niets. In voorkomende gevallen zal ik zelf teksten schrijven om het een en ander uit te leggen. Dat zal in die gevallen zijn, dat er geen alternatief voorhanden is op het internet.

Steffie, zo werkt het

Steffie in 2002

Mag ik je voorstellen aan een oude vriendin van me? Hier is ze, Steffie. De eerste kennismaking was toen Steffie nog jong en betrekkelijk nieuw was. Het was een website om moeilijke dingen, simpel uit te leggen. Of, zoals ze zelf zegt, “Steffie zet iedere dag zich in om kwetsbare mensen te helpen in een wereld die steeds digitaler en ingewikkelder wordt.” Het is een initiatief van internetbureau Netrex.nl en de RVU / Educatieve omroep. De website ging in 2002 van start. Zo zag Steffie er toen uit.

Verzameling informatieve websites

In de loop van de jaren is Steffie uitgegroeid tot een verzameling websites over allerlei onderwerpen waarbij internet een rol speelt. Een aantal onderwerpen worden behandeld via de website van oefenen.nl. Om thuis te oefenen is dit gratis. Wel is het noodzakelijk om te registeren. Dat kan via de inlogknop bovenaan het scherm. Kies dan voor registreren en vul het formulier in dat nu verschijnt. Dat ziet er zo uit.

Vergeet niet om ergens je gekozen gebruikersnaam, bijvoorbeeld de eerste letter van je voornaam en je achternaam volledig, en je wachtwoord op te schrijven! Kies uiteraard een veilig wachtwoord. Weet je het nog? Minimaal 10 tekens, combinatie van hoofd- en kleine letters, cijfers en speciale tekens.
Het aanmelden voor de nieuwsbrief (dat is de vraag ‘Ja, ik ontvang graag een mail als er iets nieuws is op Oefenen.nl’ ) hoef je aan te kruizen als je dat niet wilt. Na de registratie kan je inloggen en nieuwe dingen gaan leren. Veel plezier, en je weet… kom je er niet uit, bel gerust.

Oh ja, klik HIER om naar steffie.nl te gaan