Geschiedenis van onze kinderen terug

Als je alle foto’s vanaf de (vroeg!)geboorte tot aan heden wegschrijft op een externe harde schijf, voelt dat als heel veilig.
Wanneer je het zelfs wegschrijft op TWEE externe harde schijven (omdat je in een helder moment denkt: “wat als de eerste schijf kapot gaat…?!” voelt dat als ‘heel goed over nagedacht’ en ZEER veilig. Hoera: hier kan niets meer mis gaan.

Als dan ineens blijkt, wanneer je zin hebt om je oude foto’s te bekijken, dat beide (ja echt BEIDE!) externe harde schijven niets (je echt NIETS!) meer doen, en je broer die er behoorlijk veel verstand van heeft het treurige overlijdensbericht van twee schijven moet brengen, zakt de moed je wel even in de schoenen. Of ‘moed’.… ik had eigenlijk geen enkele hoop meer.

Maar dan is daar Henk Struik van PC Privé. Ik heb hem mijn twee apparaten gegeven omdat Henk onlangs de externe harde schijf van een vriendin van mij weer tot leven heeft geroepen. Ineens had ik weer een sprankje hoop.

Na korte tijd kreeg ik het verlossende Appje van Henk: de grootste (duurste Samsung) harde schijf had het leven gelaten, maar de oudste (slechts 40 Gig) kon na reanimatie zijn werk weer doen.

Lang verhaal kort: ik zit nu op de bank en realiseer me dat ik de optische weergave van de geschiedenis van onze kinderen weer terug heb dankzij Henk. Alles zit natuurlijk ook in mijn herinnering, maar foto’s zijn toch wel heel erg waardevol.

Lieve Henk: SUPER bedankt voor je hulp!