Verbaas je kinderen

Is de lockdown voor ons zwaar, kinderen hebben er zeker onder te lijden. Tijd om wat leuks met ze te gaan ondernemen. Wat we nodig hebben is een smartphone of tablet, papier, een printer en kleurpotloden. Oh ja, en een of meer kinderen natuurlijk. Laten we ze gaan verbazen -en niet alleen de kinderen!-

De basis

Om te beginnen gaan we naar de app store en installeren de app Quiver op smartphone of tablet. Na het starten van de app (je kon het niet laten he?) negeer de groene knop met ‘Subscribe Now!’ Mocht je het zo leuk vinden dat je een account wilt, een abonnement kost €1,39 per maand. Je krijgt dan toegang tot alle opties. Maar laten we eerst maar eens gaan kennismaken met de app.

Beveiliging

Wat handig gedaan is, is dat binnen de app de betaal- of bestelfuncties zijn beveiligd. Om deze te openen moet je op een teken drukken en deze even vast houden om de volwassenen functies te activeren. De tekens zijn wisselend een vierkant, cirkel, driehoek of ster.

De benodigde kleurplaten

Nu starten we de computer en surfen naar quivervision.com dat is de website die bij de app hoort. In het menu bovenaan ga je direct naar rechts en klikt op ‘Coloring Packs’. Dit kan ook vanuit de app, maar niet iedereen zal hebben ingesteld dat men vanaf de smartphone de kleurplaten kan printen. De kleurplaten zijn onderverdeeld in categorieën. Quiver, Education (educatie), Fashion (mode) en Masks (maskers).

Binnen elke categorie vind je betaal pakketten en gratis pakketten. Meer dan voldoende om uren plezier te hebben.

Laten we als voorbeeld de vos nemen. Deze geeft toegang tot een pagina met twee kleurplaten. Download de kleurplaten. Print ze uit en laat het kind ze mooi inkleuren. Klaar met kleuren? Dan is het tijd om de magie van de app te laten zien. Pak je smartphone of tablet waar de app is geïnstalleerd. Klik nu onderaan op de vlinder en scan de hele pagina. De app zal zijn werk doen. Verbaas je slechts en probeer alle opties. Wat de app doet? Ik zal het je laten zien. Maar nog niet je kind vertellen he….

Quiver in actie