Wat zit er in de oktober update van Windows 10?

De update voor Windows 10 oktober 2020 is als gratis update beschikbaar voor Windows gebruikers. Dit jaar heeft voor velen van ons verandering teweeggebracht. Verandering in hoe je met elkaar in contact komt, hoe je werkt, hoe je leert en zelfs hoe je plezier hebt. En die verandering begint permanenter aan te voelen. Vooral nu kinderen weer naar school gaan. Ze moeten zich aanpassen aan leren op afstand en de verbinding met hun leraren en klasgenoten of werkplekken verschuift naar online omgevingen.

Tijdens dit alles is de pc het essentiële apparaat geworden om ons gedurende ons hele leven verbonden te houden. Het is ons kantoor geworden, ons klaslokaal, zelfs onze speeltuin. Een optimaal werkende computer is dus van belang. Binnenkort komt Microsoft dan ook weer met een grote update. Enkele van de nieuwe functies zijn onder meer de favoriete sneltoets Alt + Tab, waarmee je nu toegang hebt tot je Microsoft Edge-tabbladen, een gestroomlijnd ontwerp voor het menu Start en meer.

Microsoft Edge

Met deze oktober update komt de nieuwste en beste versie van de nieuwe Microsoft Edge. Sinds de lancering in januari heeft Microsoft een fenomenale groei gezien en is verheugd dat het in deze update is opgenomen. Als je de nieuwe Microsoft Edge nog niet hebt geprobeerd, moet je deze starten en uitproberen, aangezien Microsoft een betere browser heeft gebouwd met betere prestaties, meer privacy en meer waarde terwijl u surft. Als je de nieuwe browser al gebruikt, heb je uit de eerste hand gezien hoe snel deze is. Iedere zes weken worden geweldige nieuwe functies toegevoegd.

Probeer Collecties uit om inhoud die je online vindt gemakkelijk op te slaan en te delen. Het is perfect voor kerstinkopen, schoolonderzoek en zelfs het plannen van een kampeertrip voor de volgende lente. En het werkt op pc en mobiel, dus je bent altijd gesynchroniseerd. We hebben ook Prijsvergelijking toegevoegd, zodat je gemakkelijk de beste prijs kunt vinden wanneer je een artikel aan een verzameling toevoegt, net op tijd voor het winkelen tijdens de feestdagen.

Met deze update krijg je ook deze nieuwe, exclusief voor Windows 10-functies voor Microsoft Edge:

  • Alt + Tab = De snelle manier om toegang te krijgen tot uw apps en webtabbladen. Met deze handige sneltoets heb je niet alleen gemakkelijk toegang tot de apps die je op je bureaublad hebt geopend, maar heb je nu ook toegang tot je geopende tabbladen in Microsoft Edge.
  • Alle tabbladen waarnaar je op zoek was. Als je iemand bent die het handig vindt om je favoriete websites op de taakbalk vast te zetten, zal je deze nieuwe functie geweldig vinden. Als je de muisaanwijzer over het websitepictogram beweegt, zie je alle geopende tabbladen van die site.

Verfrissende update van het menu Start en meer

Een verfrissende start.
Het Start-menu heeft een meer gestroomlijnd ontwerp. Een uniforme, gedeeltelijk transparante achtergrond van de tegels creëert een prachtig podium voor de opnieuw ontworpen app-pictogrammen zoals Calculator, Mail en Agenda. Dit verfijnde Start-ontwerp ziet er geweldig uit in zowel donkere als lichte thema’s. Maar als je op zoek bent naar een vleugje kleur, zorg er dan eerst voor dat je het donkere Windows-thema inschakelt en schakel vervolgens ‘Toon accentkleur op de volgende oppervlakken’ in voor ‘Start, taakbalk en actiecentrum ”onder Instellingen> Persoonlijke instellingen> Kleur om jouw accentkleur op elegante wijze toe te passen op het startkader en de tegels.

Geliktere instellingen.
Als je nu naar Instellingen> Systeem> Beeldscherm, Geavanceerde beeldscherminstellingen gaat, kan je de vernieuwingsfrequentie van je beeldscherm wijzigen. Een hogere vernieuwingsfrequentie zorgt voor een vloeiendere beweging van beelden. Afhankelijk van wat voor soort beeldscherm of monitor je hebt, kun je het misschien echt opkrikken – wat zorgt voor een geweldige game-ervaring.

2 in 1 toast eliminatie.
2-in-1-apparaten schakelen nu vanzelfsprekend standaard over naar de nieuwe tabletervaring zonder dat de meldingstoon je vraagt ​​om over te schakelen naar de tabletmodus wanneer je het toetsenbord loskoppelt, zodat je in je flow blijft.

Opvallende meldingen.
Nieuwe app-logo’s bovenaan meldingen maken het nu veel gemakkelijker om te identificeren van wie ze afkomstig zijn. En met de nieuwe “X markeert de plek” kun je snel klikken, sluiten en weer terugkomen.

Een taakbalk die is afgestemd op uw wensen.
Een nieuwe Windows-pc aanschaffen? Je zult genieten van een schonere, persoonlijkere, kant-en-klare ervaring met een taakbalk die speciaal voor jou is samengesteld: minder rommel en meer inhoud die je geweldig zult vinden. (Deze ervaring is beperkt tot het maken van nieuwe accounts of scenario’s voor de eerste aanmelding.)

Bron: Microsoft / Aaron Woodman