Windows 10 krijgt toch een opvolger

Windows 10 krijgt opvolger

Bij de introductie van Windows 10 op 29 juli 2015 was Microsoft heel stellig. Dit zou de laatste versie ooit worden. Vanaf nu zou Windows alleen worden bijgewerkt door kleine en grotere updates. Maar sinds enige tijd gonst het van de geruchten op internet. Microsoft zou toch een Windows 11 gaan uitbrengen. Windows 10 krijgt toch een opvolger

Online evenement moet duidelijkheid geven

Op 24 juni organiseert Microsoft een online evenement dat in het teken staat van ‘de volgende generatie van Windows’, waarbij alvast gehint wordt naar een nieuwe naam: Windows 11. Het evenement staat gepland om 11 a.m. ET. (Bij ons is het dan 17:00 uur). Ook heeft het bedrijft in verschillende uitingen over Windows een hint verstopt naar het cijfer 11. Zo plaatste het bedrijf een Twitter bericht met het logo van Windows. In de reflectie is echter de horizontale balk weggelaten waardoor het cijfer 11 ontstaat.

Ook verscheen er een video met een bewerking van alle Windows begin tunes. De tunes zijn sterk vertraagd waardoor een rustgevend muziekje zou ontstaan. Of dat is gelukt? Luister zelf. Opvallend detail… de video duurt exact 11 minuten. Maar vooralsnog blijft het bij onbevestigde geruchten.

Gratis upgrade

De upgrade van Windows 10 naar Windows 11 zou gratis zijn. De lijn van gratis upgrades van Windows 7, 8 en 8.1 naar 10 wordt dus voortgezet. Of het gerucht waar is en welke specificaties we kunnen verwachten weten we eind deze maand.